Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5373
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 51
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5373
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 51
Składniki
Wiśnie umyć, pestki usunąć.Kawę wymieszać z likierem .Prostokątną formę wyłożyć biszkoptami ,skropić kawą z likierem.Żółtka utrzeć z 10dag cukru na puszysty krem w gorącej kąpieli.Budyń wymieszać z 30 ml soku wiśniowego i resztą cukru.
Zagotować 200ml soku wiśniowego ,dodać budyń ponownie zagotować(mieszać!).Zdjąć z ognia ,dodać wisienki,wystudzić.
Do żółtek przełożyć mascarpone.Połowę kremu rozsmarować na biszkoptach,przykryć masą owocową i resztą kremu.Całość schłodzić(6 godzin).oprószyć kakao,udekorować wisienkami i miętą.