Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływający się w ustach, delikatny deser, znaleziony na KS, dziś już nie ma grudnia bez Rosomaka:)
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 285
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68068
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 108
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 285
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68068
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 108
Składniki
Mak, gorzka czekoladę, migdały, kokos, 2 jajka i mąkę pszenną połączyć. Połowę masy równo ułożyć w wyłożonej papierem tortownicy o średnicy 20-22cm. Piec w temperaturze 175 stopni przez 13 minut. W tym czasie przygotować masę serową:
Ser wymieszać z mąką ziemniaczaną, następnie dodać 2 jajka, białą czekoladę i mleko i miksować aż masa będzie jednolita.
Spód makowy wyciągnąć z piekarnika, ostrożnie wylać na niego połowę masy serowej, włożyć do pieca na kolejne 15 minut. I znów wyciągnąć z piekarnika, bardzo ostrożnie na serze rozsmarować pozostały mak, piec 13 minut. Na górę położyć ostatnią warstwę sera i piec 15 minut. Studzić w piekarniki z otworzonymi drzwiczkami. Gdy całkiem ostygnie górę oblać roztopioną czekoladą z łyżeczką masła.