Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w wykonaniu a co najważniejsze pyszne i do tego zdrowe.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 249
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 249
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek,następnie białka ubijamy na sztywno z cukrem.Dodajemy żółtka ciągle ubijając, resztę składników dodajemy łyżką bez miksera czyli mąkę z proszkiem do pieczenia,wodę i olej tak przygotowane ciasto biszkoptowe wkładamy do piekarnika na 30 minut na 180 stopni.
Mus brzoskwiniowy:Obieramy 6 brzoskwiń kroimy na kawałki i miksujemy na mus ,w między czasie rozpuszczamy 2 galaretki dowolny smak w 2,5 szklankach wody.Studzimy i dodajemy do musu z brzoskwiń.Należy całość jeszcze chwilę schłodzić i następnie po upieczeniu biszkopta i przekrojeniu go na połowę przekładamy go tym musem.
Śmietanę kremówkę 1 szklankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i malinami,borówkami.Posmarować Śmietanową "chmurką"biszkopta i tak przyrządzony tort dać do zamrażarki na godzinę.