Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 408
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11505
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 75
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 408
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11505
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 75
Składniki
Przygotowanie spodów: Białka ubijam. Ubijając wsypuję stopniowo cukier. Cukier puder mieszam z mielonymi migdałami i proszkiem do pieczenia. Do sztywnej masy dodaję mielone migdały. Mieszam.
Masę przelewam do foremek. Piekę 45 minut w 150 st C.
Przygotowanie kremu: Żółtka ubijam mikserem z cukrem. Dodaję mąkę ziemniaczaną i miksuję. ZAgotowuję śmietankę z precietą wzdłuż laską wanilii. Usuwam wanilię i bardzo cienkim strumieniem wlewam śmietankę do żółtek. Masę przelewam do rondla i mieszam, gotuję do zgęstnienia. Odstawiam i przykrywam folią do przestudzenia.
Margarynę ucieram. Po łyżce dodaję krem budyniowy. Ucieram.
Cukier trzcinowy rozpuszczam, dodaję migdały i mieszam. Posypuję szczyptą soli i rozkładam na papierze do pieczenia. Studzę i rozkruszam na większe kawałki
Na jednym blacie rozsmarowuje 3/4 kremu i przykrywam kolejnym. Na górę wykładam resztę kremu. Dekoruję migdałami. Podaję z marakują lub innymi owocami.