Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki przekładane farszem pieczarkowym i serem żółtym
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Składniki
Pieczarki potarkuj na tarce o średnich oczkach, cebulkę drobno posiekaj. Podsmaż oba składniki na oleju, duś, aż z pieczarek odparuje woda. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Ser także starkuj. Układaj składniki na płaskim talerzu w następujący sposób: placek naleśnikowy -> farsz pieczarkowy ->ser ->placek naleśnikowy->farsz pieczarkowy ->ser… itd. Na ostatnim, wierzchnim placku również posyp ser, udekoruj wzorkiem z ketchupu. Wsadź do mikrofali lub piekarnika i zapiecz kilka minut, aż ser się rozpuści i ładnie sklei ze sobą placki. Polecam wystudzić, wtedy będzie się lepiej kroił, aczkolwiek przeważnie od razu zostaje zjedzony