Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik na własnym Biszkopcie z Masą Plastyczna
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 277
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 277
Składniki
Biszkopt: Białka z solą i cukrem ubijamy na sztywna piane po ubiciu dodajemy po 1 żółtku na koniec dodajemy mąkę ,proszek do pieczenia i budyń mieszając już łyżką. Na koniec dodajemy 2 łyżki oleju (broń boże nie oliwy z oliwek) i wylewamy na posmarowana i posypana bułka tartą tortownice. Do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 45 minut . Po upieczeniu zostawiamy na 10-15 minut w piekarniku przy otwartych drzwiczkach.
Krem: Mocno schłodzoną Śmietanke 0,5 litra ubijamy na gesto dodajemy krem z proszku na gesto ubijamy smarujemy przeciete warstwy biszkoptu
Masa Plastyczna: pianki topimy na malutkim gazie w garnku mieszajac zeby nie przypaliły sie . Po rozpuszczeniu szybko dodajemy cukier puder wyrabiajac ciasto . na koniec zostawiamy albo biały albo barwimy i rozwalkowywujemy na bardzo cienki placek