Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik wyszedł pyszny,wersja dla dzieci bez alkoholu.Bardzo polecam:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Mleko zagotować z cukrem.Na gotujące wsypywać stopniowo kaszkę ciągle mieszając by nie zrobiły się grudki. Do gorącej dac kostkę masła i dobrze wymieszać. Podzielić na dwie części.Do wystudzonej pierwszej części dać sok z cytryny,otartą skórkę i ajerkoniak.Zmiksować. Na spód kwadratowej tortownicy wyłożyć biszkopty oraz pierwszą masę. Na masę wyłożyć drugą warstwę biszkoptów.
Do drugiej masy wlać likier kawowy i zmiksować. Masę wyłożyć na drugą warstwę biszkoptów i dać do lodówki by masy stężały.
Na wierzch ułożyć całe winogrona i zalać dobrze tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 700ml wody. Dać do lodówki najlepiej na noc.
Smacznego życzę!