Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota!!! Moja - dużo bliższa zasadom racjonalnego odżywiania - wersja. Smakuje i maluchom :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 24
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 686
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 72
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 24
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 686
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 72
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Cukinię umyć (jeśli ma zdrową skórkę, nie obierać) i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno pokroić. Warzywa dusić na oliwie ok. 10 min., zasypać mąką, smażyć, mieszając, aż mąka zrobi się złota, zalać mlekiem (dokładnie wymieszać!) i dusić dalszych kilka minut, doprawić, dodać śmietanę, wymieszać. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Makaron polać sosem, posypać szynką pokrojoną w paseczki.