Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie maleństwa do popołudniowej kawy. Przygotować trzeba przed południem :)
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 130
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 103
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 84
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 896
Przepis dnia
Pyszne i miękkie naleśniki, przełożone lekkim farszem ze szpinaku i fety.
Odsłon: 48183
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 130
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 103
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 84
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 896
Przepis dnia
Pyszne i miękkie naleśniki, przełożone lekkim farszem ze szpinaku i fety.
Odsłon: 48183
Składniki
Śmietanę zagotować i gotować jeszcze przez chwilę na małym ogniu. Do śmietany wsypać herbatę i parzyć 5 minut. Następnie śmietanę przecedzić, listki herbaciane mocno odcisnąć.
Śmietanę znowu podgrzać i rozpuścić w niej połamaną na kawałki czekoladę. Wymieszać dokładnie i odstawić na 1,5 godziny, żeby śmietana osiągnęła temperaturę pokojową.
Po tym czasie dodać masło i całość dokładnie, ale krótko utrzeć. Masę truflową wyciskać szprycą do małych papilotek i udekorować posypką. Wstawić do lodówki, żeby masa zastygła. Smacznego :)