Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak szybko jak się je robi, tak szybko znikają z talerza ;)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
MASA POZIOMKOWA: Śmietanę wlewamy do garnka, dodajemy cukier puder. Wszystko mieszamy i zagotowujemy. Gotujemy około 5 minut, często mieszając. Następnie wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy, aż się rozpuści. Gotujemy do momentu, aż masa zacznie gęstnieć. Zdejmujemy z ognia, aby przestygła.
Masą krówkową smarujemy pierwszego wafla (aby warstwy się skleiły, najlepiej masę kłaść na głębsze kwadraciki wafli i przykładać je waflem z drobniejszymi kwadracikami). Przykrywamy go kolejnym waflem, który smarujemy masą poziomkową. Postępujemy tak dalej, aż do wykorzystania obu mas.
Całość przyciskamy czymś cięższym (np. drewnianą deską do krojenia). Pozostawiamy na kilka godzin i dopiero kroimy.