Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne śniadanie.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 837
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 933
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 165
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 837
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 933
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 165
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem, rozprowadzić mlekiem, wymieszać z kilkoma łyżkami mąki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Z białek ubić sztywną pianę, wsypać cukier, ubijając dodawać żółtka. Gdy rozczyn podrośnie, dodać resztę mąki, kilka kropel aromatu , stopione masło, ubitą pianę i rozmieszać bardzo delikatnie. Pozostawić do wyrośnięcia , następnie smażyć racuszki na rumiano z obu stron na oleju. Usmażone racuchy posypać cukrem waniliowym i cukrem pudrem.