Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako że ostatnio mam zbyt wiele wolnego czasu przesiaduję trochę przed telewizorem :). Dużo oglądam Kuchni + i co chwila zapisuję w moim kajecie jakieś inspiracje kulinarne. Jedną z nich jest warzywny sos który prezentowała Martha Stewart.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 39
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 143
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 39
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 143
Składniki
Papryki opalamy na czarno nad palnikiem kuchenki gazowej. Jeszcze gorące wkładamy do oddzielnych woreczków foliowych i zakręcamy żeby zaparowały. Pocierając folią o paprykę zeskrobujemy przypaloną skórkę. Resztę usuwamy papierowym ręcznikiem. Tak przygotowane papryki kroimy w kostkę, pozbywając się wcześniej gniazd nasiennych. W międzyczasie pomidorki wkładamy do nagrzanego piekarnika (160-180 st. C) i pieczemy ok 15-20 min tak aby pomidorki się nie rozpadły. Kapary przekładamy na sitko i przepłukujemy pod bieżącą wodą, następnie siekamy. Do miski wkładamy pokrojoną paprykę, upieczone pomidorki, przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, kapary i posiekaną natkę pietruszki. Wlewamy oliwę, ocet winny i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym kalafiorem.