Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten zapach świeżej, domowej wędliny, unosi się po całym mieszkaniu.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3169
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 276
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3169
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 276
Składniki
Mięso mielimy na najmniejszych oczkach, dodajemy pokrojony na plasterki czosnek, przyprawę i żelatynę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy na noc do lodówki. Masę mięsną przekładamy do woreczka ,zawiązujemy i wkładamy do szynkowaru. Zamykamy i gotujemy we wrzątku przez 45 min. Szynkowar wyciągamy ,studzimy i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wędlinę wyjmujemy i kroimy na plasterki.