Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na barszcz czerwony, bez dodatku mięsa. W smaku powinien być słodko-kwaśny z wyczuwalną ostrością czarnego pieprzu. Idealny do picia oraz do uszek z grzybami, czy też krokietów z kapustą. Można go zabielić odrobiną śmietany.
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 668
Torcik idealny na cieplejsze dni - nie za słodki, orzeźwiający.
Odsłon: 69
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 274
Tiramisu to tradycyjny włoski deser na bazie biszkoptów, z przepysznym kremem...
Odsłon: 15911
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 668
Torcik idealny na cieplejsze dni - nie za słodki, orzeźwiający.
Odsłon: 69
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 274
Tiramisu to tradycyjny włoski deser na bazie biszkoptów, z przepysznym kremem...
Odsłon: 15911
Składniki
Grzyby zalewamy szklanką wrzątku i odstawiamy na 20 minut. Obieramy buraki, 3 kroimy w ćwiartki, a 2 ścieramy na grubej tarce. Wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy na średnim ogniu. Opalamy nad palnikiem połowę cebuli. Do buraków dodajemy cebulę, przyprawy i czosnek. Dodajemy grzyby razem z wodą, w których się moczyły. Gotujemy około godziny, aż buraki będą miękkie. Na koniec dodajemy łyżkę masła, 2 łyżeczki octu winnego i doprawiamy mielonym pieprzem.