Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 103
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12056
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1267
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 61
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 56
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1134
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 103
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12056
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1267
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 61
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 56
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1134
Składniki
Jajka z cukrem i skórką cytrynową utrzeć do białości,dodać przesianą mąkę i ucierać chwilę, do uzyskania jednol;itej masy. Na blachę wysmarowaną cienko masłem lub oliwą nalewać łyżeczką długie paski szerokości ok. 1 cm i 20cm długości.Wstawić na kilka minut do gorącego piekarnika. Gdy zaczną żółknąć, podważyć nożem i szybko nawijać spiralnie na drewniany trzonek,trzymając blisko piekarnika, aby jak najdłużej utrzymać w cieple, gdyż w przeciwnym razie twardnieją i nie dadzą się skręcać, Podawać do lodów, kremów lub jako ciasteczka do herbaty