Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te roladki obok święconki pojawiają się na moim wielkanocnym stole już od kilku lat.Bardzo smakują moim bliskim i dlatego obowiązkowo muszą być:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 8
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 511
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 93
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27161
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 8
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 511
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 93
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27161
Składniki
Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody,odstawić na około 15 minut.Kiedy żelatyna spęcznieje,ustawić ją na małym ogniu i podgrzewać,aż się rozpuści.
Twarożek utrzeć z majonezem.Dodać posiekane lub starte na tarce o grubych oczkach korniszony,dołożyć posiekany koperek.Przyprawić solą i pieprzem.
2-3 łyżki masy zmieszać z ciepłą żelatyną,przełożyć do pozostałej masy serowej,szybko wymieszać.
Na folii ułożyć plasterki szynki.Nakładać masę serową na brzeg plasterka i zrolować(nakładać dość szybko,ponieważ masa z żelatyną zastyga).Pozostawić w lodówce przez 3 godziny,aby się masa dokładnie zsiadła,a najlepiej na całą noc.Wedle uznania pokroić w plastry i przyozdobić szczypiorkiem.