Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis pochodzi z książki Ireny Gumowskiej "Ziółka i my"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 164
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 190
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 345
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 60
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 164
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 190
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 345
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 60
Składniki
Czosnek obieramy i rozgniatamy nożem, tak tylko aby pękł.
Cytryny szorujemy i kroimy na plasterki.
Rozgnieciony czosnek, cytryny i miód wrzucamy do miski i zalewamy wodą. Mieszamy do rozpuszczenia miodu. Jeżeli będzie bardzo kwaśne można dodać więcej miodu. Następnie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.
Na drugi dzień przecedzamy i zlewamy do butelki. Przechowujemy w lodówce. Pijemy dla zdrowotności 1 kieliszek dziennie.