Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo smaczny, wyrazisty i niezwykle aromatyczny dip - doskonały dodatek do warzyw, mięs i kanapek. Prosty i szybki w przygotowaniu.
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 10
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 243
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 10
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 243
Składniki
Do naczynia przekładamy listki bazylii, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, musztardę orz oliwę z oliwek i miksujemy wszystko na gładką masę za pomocą blendera. Następnie dodajemy zioła prowansalskie i jeszcze raz mieszamy. Gotowy dip przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Do przygotowania sosu świetnie nada się włoska musztarda jabłkowa, ale równie dobra będzie musztarda kremska, bawarska czy miodowa, a także lekko pikantna i słodka w smaku czeska musztarda Horcice. Życzę smacznego! :)