Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa smaczna i łatwa do przygotowania .
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 132
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1209
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 425
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 79
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 290
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 132
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1209
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 425
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 79
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 290
Składniki
Oczyszczone i umyte udko ugotować w 3 litrach wody . Dodać do wywaru liść laurowy i ziele angielskie .Udko gotujemy do miękkości .
Marchewkę ,pietruszkę , seler i buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Liście botwiny ,por , koper , natkę pietruszki kroimy w drobne kawałeczki.
Wszystkie pokrojone warzywa wkładamy do wywaru . Dodajemy przeciśnięty czosnek przez praskę i cukier . Przyprawiamy zupę przyprawami według własnego uznania . Zupę gotujemy do miękkości warzyw. .
Śmietanę przelać do szklanki dodać 1 łyżeczkę mąki ,dobrze rozetrzeć , dolać 2 duże łyżki gorącej zupy .Zahartowaną śmietanę wlać do zupy . Gotować zupę jeszcze przez 2 minuty .Zupę zakwaszamy z sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym . Przygotowaną zupę podajemy ugotowanym jajkiem na twardo lub ziemniakami . Smacznego :)