Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jeden sposób na zupę z dyni. Tym razem smak łagodnej, słodkiej dyni połączyłam z intensywnym smakiem i zapachem rozmarynu. moim zdaniem to smaczne połączenie.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5289
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5289
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 105
Składniki
Boczek zalewamy wodą, gotujemy do miękkości. Potem można go zjeść :)) W trakcie gotowania dodajemy marchew, pietruszkę, cebule pokrojoną w piórka. Gdy boczek jest już miękki, wyjmujemy go z garnka. Do wywaru dodajemy dynię utartą na tarce o grubych oczkach, przyprawy. Jeżeli chcemy mniej gęstą zupę dolewamy trochę wody. Całość gotujemy 1o minut. Teraz już tylko dodajemy śmietanę, gałązkę rozmarynu, mieszamy i zostawiamy przez chwilę pod przykryciem, aby zupa przeszła aromatem rozmarynu. Smacznego.