Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo pożywna i smaczna zupa którą można przyrządzić w ciągu kilku chwil.
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2692
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 101
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 78
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 1198
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2692
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 101
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 78
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 1198
Składniki
Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w bardzo drobną kostkę. Pierś pokroić na małe kawałki. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z resztek wody, a listki drobno posiekać. Fasolę odcedzić na sitku i opłukać zimną wodą. Mniej więcej 1/3 włożyć do miski i odstawić na bok a resztę zmiksować z rosołem.
Olej rozgrzać w garnku, dodać paprykę i mięso i mieszając, smażyć na średnim ogniu około 5 minut, aż mięso się lekko zarumieni.
Dodać fasolę, zarówno zmiksowaną, jak i w całości i przyprawić papryką. Całość zagotować.
Zupę gotować pod przykryciem około 3 minut na małym ogniu. Następnie przyprawić do smaku solą, przybrać natką pietruszki i podawać.