Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 9
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 512
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 94
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27178
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 9
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 512
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 94
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27178
Składniki
1/2 łyżki masła rozgrzewamy na patelni, dodajemy 3/4 pęczka posiekanego kopru podsmażamy 2 min. cytrynę parzymy we wrzątku,obieramy cieniutko cytrynę kroimy w cieniutkie paseczki,podsmażamy na pozostałym masełku. * wkładamy koperek i cytrynę gotujemy 10 min * 1/2 cytryny wyciskamy sok,dodajemy do śmietany dolewamy gorącej zupy i dokładnie roztrzepujemy(robię to w zakręcanym słoiku) mąkę roztrzepujemy z zimną wodą,wlewamy do zupy po zagotowaniu wlewamy śmietanę z cytryną dodajemy pozostały koper pieprzymy do smaku podajemy z makaronem(grubym),ryżem lub grzankami