Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często korzystamy z sezonowych przysmaków. Jesiennie, nie monotonnie, aromatycznie...
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 21
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 254
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1143
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 21
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 254
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1143
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 112
Składniki
Dynię obieramy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy dynię, i dusimy pod przykryciem do miękkości (20-25 min, pod przykryciem). Następnie zalewamy gorącym bulionem, dodajemy serki i często mieszając gotujemy kilka minut. Zupę zestawiamy z ognia i miksujemy na gładki krem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podajemy z lanymi kluskami.