Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity smak kurek powali na kolana każdego konesera grzybów.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 181
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 211
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 307
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 181
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 211
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 307
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i razem z oczyszczonymi kurkami (100 g zostawiamy) oraz pokrojoną w drobną kostkę marchewką podsmażamy na maśle ,zalewamy białym winem dodajemy kilka gałązek świeżego tymianku i odparowujemy. Następnie zalewamy gorącym bulionem. Kiedy kurki zrobią się miękkie ,doprawiamy solą oraz pieprzem. Zupę miksujemy ,dodajemy pozostałe kurki ,podsmażone na maśle oraz drobny makaron (u mnie zacierka matuli) i gotujemy do miękkości kurek i makaronu ,często mieszając by makaron nie przywarł do dna. Następnie dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy ,lekko podgrzewamy (nie gotujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.