Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ,delikatna i aksamitna zupa powiewa zapachem wiosny.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 64
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 165
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 64
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 165
Składniki
Szparagi myjemy ,odcinamy łykowate końce ,główki odcinamy ,a całe kroimy na centymetrowe kawałki. W garnku ,w którym będziemy gotować zupę ,rozpuszczamy masło ,dodajemy pokrojone szparagi (bez główek) ,lekko podsmażamy i zalewamy bulionem oraz wodą. Gotujemy około 15 min ,po czym ściągamy z ognia ,studzimy i blendujemy zupę na gładką masę. Ponownie wstawiamy na ogień ,dodajemy makaron zacierki i ciągle mieszając ,gotujemy do miękkości makaronu. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy główki szparagów ,doprawiamy solą ,pieprzem oraz cukrem.