Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie, nietradycyjna zupa ogórkowa...
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 255
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 713
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16866
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 137
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 255
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 713
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16866
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 137
Składniki
Do rosoły dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, tartą marchew, oraz czosnek, chwilę gotujemy. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor. Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do zupy, chwilę gotujemy.
Ogórki ścieramy na grubych oczkach, gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy ogórki, boczek, oraz wodę z ogórków, całość gotujemy ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy serek topiony, gdy się rozpuści, zagęszczamy zupę śmietaną z mąką, dodajemy koperek, doprawiamy, solą, pieprzem. Podajemy z jajkiem na twardo.