Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z programu "Pyszne 25", który prowadzi Ania Starmach, jurorka Masterchefa. Krem jest bardzo aromatyczny i niewiarygodnie smaczny. Nowe oblicze selera :)
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 40
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 33
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam.
Odsłon: 287
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 40
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 33
Miałam w lodówce miseczkę ziemniaków z wczorajszego obiadu, więc ugotowałam s...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam.
Odsłon: 287
Składniki
Gotujemy bulion warzywny. Do niego wrzucamy pokrojone w kostkę cebulę, ziemniaki i seler (zostawiamy trochę selera, żeby zrobić chipsy) posiekany czosnek i pora pokrojonego w talarki. Gotujemy wszystko do zmięknięcia składników. Po ugotowaniu blendujemy zupę na gładki krem, zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku. Chipsy selerowe: pozostawiony kawałek selera kroimy w cienkie talarki, delikatnie smarujemy oliwą z oliwek i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy je w temp. 200 stopni ok. 10-15 minut, uważając aby chipsy na przypaliły się. Chipsy kładziemy na wierzch zupy, do smaku można dodać także świeżą bazylię. Smacznego!!!