Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwa w przygotowaniu, sycąca zupka
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 513
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 47
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24721
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 513
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 47
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24721
Składniki
Kostkę rosołową rozpuścić w 1 litrze wrzącej wody. Dodać pokrojony w kostkę serek topiony (im mniejsza kostka, tym szybciej się rozpuści), ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie oraz zielony pieprz. Gotować na niewielkim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż serki się rozpuszczą. Zagęścić według uznania. Ugotować makaron oraz brokuły. Brokuły rozdrobnić widelcem na niewielkie kawałki i razem z makaronem dodać do zupki. Można serwować posypane tartym parmezanem. Smacznego!