Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowa, polska zupa
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 677
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 185
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 677
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 185
Składniki
Do garnka wlać zimną wodę, włożyć 2 udka kurczaka. Kiedy woda się zagotuje, zszumować i dodać 2 starte marchewki, pietruszkę, selera, cebulę, natkę piertuszki i koperek. Gotować 1 godzinę. Po tym czasie dodać kilka pokrojonych w kostkę ziemniaków. W międzyczasie opłukać szczaw (ok. 0,5 kg), posiekać i wrzucić na gorące masło. Smażyć do zmniejszenia objętości. Kiedy szczaw zmieni kolor na ciemnozielony, dodać do bulionu. Zabielić śmietaną i podawać z jajkiem.