Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa ,która często gości na polskich stołach. Najlepiej smakuje ze świeżego szczawiu z dodatkiem gotowanych jajek i wiejską śmietaną.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 664
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 664
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Przebrany szczaw opłukałem ,posiekałem i dusiłem na maśle 8 min. Zalałem bulionem dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew i gotowałem 25 min. Mąkę dokładnie wymieszałem z 4 łyżkami zimnej wody. Kiedy zniknęły grudki ,dodałem 4 łyżki zupy ,wymieszałem i wlałem do reszty zupy. Gotowałem 5 min i połączyłem ze śmietaną ,wcześniej rozbełtanej z paroma łyżkami zupy. Doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz cukrem ,doprowadzić do wrzenia. Każdą porcję podałem z pokrojonym w ćwiartki jajkiem.