Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowa, nie tylko po niedzielnym rosole jest pyszna.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 361
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 120
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 108
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 652
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 361
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 120
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 108
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 652
Składniki
Żołądki oczyszczamy, kroimy w paski. Zalewamy wodą, solimy i dodajemy liście oraz ziele angielskie (1,5 l), gotujemy przez 60 min. Marchew, pietruszkę, seler kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru razem z oczyszczonymi i pokrojonymi pieczarkami. Po chwili wlewamy passatę, wrzucamy pokrojone pomidory. Gotujemy dalej, przez następne 45 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Zupę podajemy z ulubionym makaronem i posiekaną natką pietruszki.