Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogoda dzisiaj typowo jesienna, czyli zimno, deszczowo i wietrznie. Nastrój może nam poprawić albo talerz gorącej zupy, albo naleweczka... ale my tu nie o tym :))) Dziś przepis na pyszną, pełną smaków zupę porową.
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9858
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 124
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 530
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 74
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9858
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 124
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 530
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 74
Składniki
Pora myjemy, kroimy w półplasterki, podsmażamy na maśle (przez kilka minut). Następnie wlewamy bulion warzywny, całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut.
W tym czasie boczek kroimy w półplasterki, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. boczek podsmażamy na patelni, tak aby nam się nieco zrumienił.
Po 10 minutach do zupy dodajemy serek topiony, 3 łyżeczki śmietanki. Gotujemy, aż serek topiony całkowicie nam się rozpuści. Wówczas zupkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wrzucamy utarty ser, kawałeczki boczku, mieszamy i... podajemy.
Smacznego.