Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na specjalne życzenie Syna - mówisz i masz. :)
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 123
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 50
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 150
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 157
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 123
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 50
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 150
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 157
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie. Pieczarki pokroić - nóżki w plastry, glówki również. Dodać je do cebulki i podsmażyć razem ok. 5 minut. Dolać wody, tak by grzyby były przykryte i gotować ok. 15 minut.
Marchewkę i pietruszkę pokroić w ćwierćtalarki, korzeń selera w słupki - dodać je do grzybów i cebuli i gotować prawie do miękkości, w międzyczasie dorzucając kostki rosołowe.
Makaron wrzucić do zupy, pogotować do jego miękkości. Do śmietany dodać mąkę i kilka łyżek gorącego wywaru - wlać do zupy i pogotować jeszcze 2-3 minutki. Doprawić, dodać zieleninę.
Smacznego!