Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 148
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 148
Składniki
Sposób przygotowania: Wiśnie, rozmrozić, wypłukać, zalać litrą wody, rozgotować, przetrzeć i osłodzić. Mąkę rozmieszać dwoma łyżkami wody, zaprawić zupę i zagotować. Na końcu dodać śmietaną (lecz nie gotować) i podawać na zimno i na ciepło. Dla dorosłych warto urozmaicić zupę wiśniami z alkoholem.