Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, smacznie i zielono - w sam raz na wiosnę!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 41
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 267
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1705
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 41
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 267
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1705
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Składniki
Zagotować litr wody. Do wrzątku wrzucić kostki rosołowe, gdy się rozpuszczą - dodać włoszczyznę - gotować 2 minuty. Do wywaru dodać nieosączoną puszkę groszku konserwowego. Gotować 8 minut.
Przygotować białą zasmażkę - rozpuścić łyżkę masła, zasypać mąką i chwilę zasmażać ciągle mieszając - zalać śmietaną mocno wymieszać, żeby nie powstały "kluski" (ohyda!!!). Zasmażkę dodać do zupy - zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na trzech rozpuszczonych łyżkach masła obsmażyć na złoto pokrojone w drobną kosteczkę bułki - wysypać na miseczkę
Tuż przed podaniem na talerze dodać posiekany koperek. Podawać zupę z przygotowanymi wcześniej grzankami.