Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa sezonowa zupa. Przepis wymyśliła moja babcia.
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 153
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26261
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 153
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26261
Składniki
Dynię obrać, usunąć pestki, zostawić tylko twardy miąższ i pokroić w kostkę. Zalać wodą (aby woda w całości przykryła dynię w garnku). Troszeczkę posolić i gotować ok. 15 minut.
Oddzielnie ugotować mleko i zrobić na nim lane kluski.
Całość przelać do garnka z dynią, dodać kremówkę, łyżkę masła i posłodzić wg uznania (przynajmniej łyżkę cukru i łyżeczkę cukru waniliowego).
Troszkę jeszcze pogotować na małym ogniu, a następnie odstawić. Najlepiej smakuje nie gorąca, tylko letnia. Smacznego :)