Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham zupy owocowe a to jest moja zimowa wersja zupy owocowej :)
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6619
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6619
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, którą wrzucamy do garnka z wodą, dodajemy cynamon i goździki. Te trzy składniki gotujemy aż skórka będzie miękka. Po tym czasie skórkę jabłka wyciągamy. Obrane jabłka kroimy w kostkę i dodajemy do wody. Gotujemy aż jabłka będą miękkie, ale nie rozlatujące się. Kisiel rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody. Kisiel i cukier dodajemy do zupy. Mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.