Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon kurkowy trwa, więc trzeba go w pełni wykorzystać. Niestety w lasach sucho, więc musieliśmy kupić od zawodowych grzybiarzy.
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 946
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 443
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 946
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 443
Składniki
Kurki czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki i razem z posiekaną cebulą i pokrojoną w paski marchewką dusimy na maśle. Do grzybów wlewamy gorący bulion, gotujemy kilka minut, wrzucamy makaron i gotujemy do jego miękkości. Całość zabielamy śmietaną, dodajemy posiekany szczypiorek, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.