Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku pomidory są wyśmienite, słodki i soczyste. Zupa z nich, to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 77
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 80
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 264
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 77
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 80
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 264
Składniki
Pomidory myjemy, układamy w naczyniu żaroodpornym, zapiekamy 40 min w temperaturze 220°C. Sok z pieczenia przelewamy do miseczki (będzie nam potrzebny). Pomidory studzimy. Bulion gotujemy razem z pokrojonymi na talarki, marchewkami (na półtwardo) i sokiem z pieczenia pomidorów, następnie dodajemy ryż (gotujemy do jego miękkości, cały czas mieszając). Ostudzone pomidory obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem, dodajemy pomidory i smażymy razem jeszcze 5 min. Studzimy, miksujemy na gładko, dodajemy do bulionu. Całość zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.