Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, wysokobiałkowa i smaczna zupa, a przy tym wyjątkowa łatwa do przyrządzenia. Bez mięsa w wersji dla wegetarian. A wzbogacona o smak pulpecików z mięsa wołowego zadowoli nie jedno podniebienie.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
W garnku zeszklij na oliwie (oleju kokosowym) posiekaną cebulę, czosnek i imbir, nie za długo, ma się zeszklić a nie zezłocić. Następnie zalej przegotowaną gorącą wodą. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe oraz startą na tarce o grubych oczkach marchew i seler, jak lubisz możesz dodać także pietruszkę. Gotuj na mały ogniu pod przykryciem ok 10 min. Po tym czasie dodaj pokrojone drobno ziemniaki i soczewicę. Gotuj ok 15-20 minut. Dodaj pomidory i ewentualnie małe pulpeciki wołowe (mięso dopraw tylko sola i pieprzem nie dodawaj jaka) i pogotuj chwilę ok 5 minut. Dodaj przyprawy. Soli wg własnego smaku. I gotowe. Smacznego! Zupa lepiej smakuje na drugi dzień gdy przyjdzie smakami.