Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5371
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 47
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5371
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 47
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, boczek w paski i całość obsmażyć.
Dodać mięso mielone i dusić około 15 minut, doprawiając do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i kminkiem.
Pod koniec dodać przetarte pomidory.
Liście kapusty sparzyć.
Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć 2 liśćmi kapusty, na nich ułożyć warstwę farszu mięsnego i sera. Czynność powtórzyć trzykrotnie. Przykryć 2 liśćmi kapusty i posypać serem.
Zapiekankę przykryć pergaminem i piec przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.