Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 113
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 110
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 113
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 110
Składniki
mięso, cebulę, natkę, jajko, bułkę tartą, ostrą paprykę, sól i pieprz mieszam. Formuję małe klopsiki. Układam je w naczyniu żaroodpornym, posypuję lekko ostrą papryką. Podlewam odrobiną wody. Zapiekam pod przykryciem 30 minut w 180 st. C, odkrywam i zapiekam jeszcze 10 minut.
Ryż gotuję na sypko. Paprykę i cebulę kroję w kostkę, podsmażam na oleju. Wsypuję ryż, mieszając, podgrzewam, doprawiam. Podaję do klopsików polanych np. sosem śmietanowym lub doprawionym jogurtem.