Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4989
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Składniki
Gotuję makaron.
Cebulę siekam w kostkę.
Pieczarki obieram, kroję w plasterki i dusze na maśle. Pod koniec duszenia dodaję cebulę.
W miseczce roztrzepuję jajko i mieszam ze śmietaną. Doprawiam.
Ser ścieram na tarce.
Makaron mieszam z pieczarkami, sosem i połową żółtego sera.
Naczynie żaroodporne smaruję masłem i oprószam bułką tartą.
Makaron z pieczarkami przekładam do formy.
Na wierzch wysypuję resztę startego sera.
Zapiekam 25 minut w 180 st. C.