Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka i pyszna!
Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam.
Odsłon: 251
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 46
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 304
Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam.
Odsłon: 251
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 46
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 304
Składniki
Makaron ugotować al dente. Pieczarki oczyścić, pokroić w grubsze plastry, podsmażyć na dwóch łyżkach masła. Do pieczarek dodać pokrojone w piórka cebule, poddusić razem. Gdy cebule się zeszkli, dodać pokrojoną w kostkę wędlinę. Całość podlać wodą i wszystko przez chwilę dusić, a pod koniec doprawić. Zawartość patelni połączyć z makaronem oraz przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać ze startym serem i polać zapiekankę. Piec ok. 30 min w temp. 180 stopniach.