Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie dla wielbicieli szpinaku :) Przepis z chorwackiej strony coolinarika.com
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 73
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 305
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 67
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 73
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 305
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 67
Składniki
Makaron podgotowac, tak by pozostal poltwardy. Szpinak wrzucic na osolony wrzatek i gotowac 2 minuty, odcedzic i drobno posiekac. W misce ubic jajka, dodac do nich ser, smietane i mleko, doprawic do smaku, krotko ubic trzepaczka. Dodac posiekany szpinak, dokladnie wymieszac.
Makaron wylozyc do natluszczonego naczynia, zalac go masa jajeczno- szpinakowa- dokladnie, tak by makaron byl calkowicie przykryty. Piec w temperaturze 180 stopni okolo 50 minut.