Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje córki lubią zapiekanki, więc pomyślałam że przemycę im brukselkę ale nie udało się :) wszystko z zapiekanki zostało zjedzone oprócz brukselki. :)
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 251
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 19
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 251
Składniki
Brukselkę obgotowujemy 5 minut z odrobiną soli, cukru i kwasku cytrynowego. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, na dno układamy oskrobane, pokrojone w kawałki ziemniaki, które posypujemy przyprawą do ziemniaków. Następnie układamy pieczarki pokrojone w pół plasterki, posypujemy kukurydzą i wykładamy brukselkę.
Ubijamy jajka ze śmietaną i majonezem dodajemy łyżeczkę kucharka i wylewamy na brukselkę. Na wierzch układamy rozbite i obsypane przyprawą do drobiu plastry z indyka, na które posypujemy masło.
Wstawiamy do piekarnika przykrywając pokrywką lub folią aluminiową i pieczemy ponad godzinę w 180 * sprawdzamy widelcem czy mięso i ziemniaki są miękkie.