Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie mamy pomysłu na obiad – zapiekanka z makaronu to doskonała propozycja. Czas przygotowania jest bardzo szybki, a produkty z reguły mamy w domu.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 324
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23625
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 84
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 324
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23625
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 84
Składniki
Makaron gotujemy do miękkości w bulionie z dodatkiem 1 łyżki oliwy i 1 łyżeczki ziół prowansalskich. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na 2 -3 łyżkach oliwy, dodajemy pokrojoną w paski kiełbasę i całość chwilę podsmażamy. Dodajemy odsączony makaron, wsypujemy puszkę zielonego groszku i połowę startego sera żółtego. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego lekko tłuszczem. Posypujemy pozostałym serem. Zapiekamy na złoty kolor 15-20 min. w 180 stopniach.