Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania i smaczna zapiekanka z ziemniaków.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 173
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 292
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 173
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 292
Składniki
Wykonanie sosu chrzanowego: Rosół zagotować, podprawić śmietaną wcześniej wymieszaną z mąką, dodać chrzan, przyprawy do smaku, wymieszać i zagotować. Wykonanie zapiekanki: Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie obrać i pokroić w grubsze plastry. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i układać warstwami składniki zapiekanki pokrojone w plastry, posypując przyprawami. Całość zalać sosem chrzanowym, obłożyć żółtym serem i zapiec w temperaturze 190 stopni przez 15-20 minut.