Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zarzutka inaczej staropolski kapuśniak. Z młodej kapusty tzw parzybroda.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 31
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 702
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 80
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 190
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 31
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 702
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 80
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 190
Składniki
Ziemniaki obrałem ,umyłem i pokroiłem na dość duże kawałki (u mnie młode ,średniej wielkości pokrojone na ćwiartki). Ziemniaki zalałem 1,2 l wrzątku ,dodałem vegetę ,pieprz ,liść laurowy ,gotowałem do miękkości. Kapustę posiekałem i wraz sokiem i suszonym grzybem dodałem do ziemniaków. Gotowałem do miękkości kapusty. Boczek pokroiłem w kostkę i razem z cebulą (również pokrojoną w kostkę) zrumieniłem na suchej patelni ,dodałem do zupy. Doprawiłem solą i pieprzem ,obficie posypałem posiekaną natką pietruszki.