Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawijasy wołowe w aromatycznym sosie musztardowo-miodowym.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 593
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 143
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 153
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 593
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 143
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 153
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 110
Składniki
Wołowinę pokroić na cienkie plasterki, rozbić. Następnie doprawić sola i pieprzem i odstawić na pół godziny. Na rozbite plastry ułożyć plasterek boczku, paprykę a następnie zawinąć i spiąć wykałaczką. Rozgrzać olej na patelni i chwilę podsmażyć zawijasy z obu stron. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i dusić pod przykryciem aż wołowina będzie miękka. Na sam koniec rozrobić mąkę z wywarem z mięsa oraz musztardą i miodem kasztanowym (do smaku – w zależności czy ktoś lubi bardziej słodkie czy musztardowe). Podawać z makaronem.